achtergrond

Geenstijl

Corona: REPUBLIEK AMSTERDAM GEVALLEN

GGD gooit handdoek in de ring

Dames en heren, hier volgt, in navolging van onze minister-president, een stijlloos reisadvies: GA NIET NAAR MOKUM. Ga niet naar Amsterdam-Zuid, ga niet naar Amsterdam-Noord, ga niet naar Amsterdam Oost, ga ook niet naar Amsterdam-West en ga al helemaal niet naar Amsterdam-Centrum. Ga gewoon niet naar Amsterdam, en als u al in Amsterdam bent, ga dan weg. De GGD heeft Amsterdam al opgegeven, dus het is verstandig dat u dat ook doet. Veel plezier in de Rest van Nederland!

Bonusquote

Via de NOS:

"Volgens een woordvoerder van GGD GHOR Nederland kan er met veel moeite mogelijk tot 1000 onderzoeken per dag worden uitgebreid. Dan moeten er mensen van vakantie worden teruggeroepen of in de avonden doorwerken. "Daarna is het echt klaar."

De GGD is inmiddels druk bezig met het aantrekken van nieuwe mensen. De huidige 1800 fte (voltijdsbanen) moeten 2300 fte worden. Het opleiden van de nieuwe onderzoekers kost echter drie tot vier weken.

Minister De Jonge van Volksgezondheid meldt vandaag aan de Tweede Kamer dat de GGD in staat is om snel op te schalen naar 1500 onderzoeken per dag. Die informatie blijkt dus niet niet te kloppen."

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.