Eet-Advies van GeenStijl: EET MEER VLEES!
GeenStijl adviseert Nederlanders om meer vlees te eten. Liefst rood vlees, wild en gevogelte, maar een goeie kiloknaller of een familiepak hamburgers is ook niet te versmaden. Rondvraag op de redactie leverde de volgende tips op voor de fervente vleeseter. Van Rossem: "Het barbecueseizoen komt er aan, dus doe eens gek en koop een koe. Gegarandeerd genoeg vlees in de vriezer voor drie dagen BBQ!" Connaisseur Quid gooit zijn inbreng over een meer filosofische boeg. "Vlees is het meest veelzijdige stukje vlees. Het maakt bovendien groenten lekkerder. Dat is een feit. Wie begint er ooit aan een bord erwtjes en worteltjes, als er niet een heerlijke cordon bleu naast ligt? Precies." Pritt wil hier graag bij opmerken dat 'ook opdrinkwijntjes meer body krijgen als ze gebruikt worden om een stukje vlees mee weg te spoelen'. Brusselmans is wat minder mondain in zijn vleesadvies: "Vlees houdt het jachtinstict levend. Puur en simpel. Echte mannen eten echt vlees. Geen gezeik. Hierzo, een mannenhandleiding voor steakperfectie. Bord frietpatat er bij, en je bent al een heel eind met je voedzame maaltijd. Evolutie schmevolutie!" Van Leeuwen heeft nog een pro-tip voor de kleine geneugten van vlees: "Voel je nooit te oud om bij de slager om een plakje worst te bedelen!" En uit de keuken roept A. Nanninga dat het gehaktbrood bijna klaar is. "Lekker voor lunch en avondeten, maar kan ook prima als ontbijt! Dóen!" Ja, we weten, dit advies smaakt misschien iets te veel naar bemoeienis met uw eigen eetgewoonten. Maar als de belerende en betuttelende juffen en meesters van Rutte 2 denken dat ze achter de keukendeur mogen komen met ongevraagd voedseladvies, wie zijn wij dan om niet een vorkje mee te prikken? Eet smakelijk, eet vlees!